Prošli dogadaji

Priprema završnog Izvještaja o implementaciji mjera SRS BiH 2004.-2007.

20.2.2008

U organizaciji Direkcije za ekonomsko planiranje BiH, u Sarajevu je održan skup posvećen pripremi završnog Izvještaja o implementaciji mjera srednjoročne razvojne strategije BiH 2004.-2007.

Sastanak radnih grupa, Hotel Saraj, 19.2.2008.

U organizaciji Direkcije za ekonomsko planiranje BiH, u Sarajevu je održan skup posvećen pripremi završnog Izvještaja o implementaciji mjera srednjoročne razvojne strategije BiH 2004.-2007. U uvodnom izlaganju, zamjenica direktorice DEP-a Azemina Vuković je podsjetila da je provedba dokumenta „Srednjoročna razvojna strategija 2004.-2007.“ zvanično završena 31.12.2007, te da je trenutno u pripremi završni izvještaj o učinjenom koji će, kako je najavljeno, najvjerovatnije biti finaliziran u martu. 

Sastanak radnih grupa, Hotel Saraj, 19.2.2008.

Ovaj skup je bio prilika da se podsjetimo na osnovne nacionalne ciljeve koje zagovara strategija: makroekonomska stabilnost, povećanje privatnih investicija, restrukturiranje ekonomije, povećavanje zaposlenosti i poboljšavanje veza između ljudskih potencijala i tržišta rada, poboljšavanje sistema socijalne zaštite, te povećavanje transparentnosti i mogućnosti bosanskohercegovačkog društva. Upravo ovi ciljevi bili su vodilja za rad po grupama koji je uslijedio nakon plenarnog dijela ovog skupa.

Sastanak radnih grupa, Hotel Saraj, 19.2.2008.Diskusija koja je upriličena u okviru rada po grupama, polučila je rezultate odnosno zaključke, koji su usvojeni na završnom plenarnom dijelu sastanka. Zaključci će poslužiti kao osnova za dodatnu analizu u završnom izvještaju.
Sastanku su, osim predstavnika Direkcije za ekonomsko planiranje BiH i njenih radnih grupa, prisustvovali brojni predstavnici civilnog društva čija će dragocjena iskustva poslužiti u kreiranju kvalitetnih ideja potrebnih za završni izvještaj.